DJ inhuren of boeken in COEVORDEN

Ben jij op zoek naar een DJ in Coevorden? Wil je dat een ervaren DJ goede muziek komt draaien op jouw verjaardag, huwelijksfeestkleine feestjes of voor een ander evenement? Mijn naam is Douwe Hoekstra, ik ben een allround DJ en kom graag op jouw feest draaien!

Iedereen in Nederland weet wat een DJ is, maar ken jij de geschiedenis van de DJ een beetje? In dit artikel kun je er meer over lezen.

De bedenker van de naam DJ

DJ is een afkorting van de naam discjockey. Deze naam is bedacht door Walter Winchell, hij was een radiopresentator in Amerika. Hij bedacht deze naam echter niet voor zijn eigen kunsten, maar voor een collega van hem; Martin Block. Je kunt Block zien als de grondlegger van de manier waarop nu radio gemaakt wordt. Er wordt muziek gedraaid en tussendoor wordt er gesproken over nieuws en allerlei andere wereldse zaken. De term disc jockey is een samenstelling; het woord disc komt van de platenspelers die de presentators moesten bedienen en het woord jockey is een oude term voor een jongen.

DJ Coevorden

Van de radio naar het podium

Een discjockey was lange tijd dus vooral iemand die in een studio platen draaide en aan elkaar praatte. De eerste club-DJ trad op in 1943, het was de nu veel besproken Jimmy Savile. Hij verruilde de studio voor een podium en ging jazz platen draaien op een feest in het kleine Engelse dorp Otley. Savile heeft altijd beweerd dat hij de eerste was die met twee draaitafels tegelijk ging werken, maar daar is geen bewijs van.

Hierna ging de ontwikkeling snel, wat DJ’s betreft, maar ook wat apparatuur en muziekstijlen betreft. In 1971 werd bijvoorbeeld de eerste mixer gebouwd door Alex Rosner. Hij maakte deze op verzoek van Francus Grasso, een DJ die veel in de bekende club The Haven optrad. Grasso wordt gezien als de godfather van het moderne DJ-en. Hiphop was erg in opkomst in deze tijd, mede dankzij de opkomst van draaitafels en de mogelijkheden van apparatuur. Een belangrijke pionier van de hiphop stijl was DJ Kool Herc, een DJ uit de Bronx-New York. Hij ontwikkelde een stijl waarbij de draaitafel en de mixer een instrument op zich werden: Het scratchen deed zijn intrede.

Het ontstaan van house

Naast hiphop ontstond er in de eerste jaren van de jaren ’80 een nieuwe stijl muziek: House. Het was Francis Nicholls die oude discoplaten ging manipuleren waardoor deze compleet nieuwe muziekstijl ontstond. Nicholls staat beter bekend onder zijn DJ naam: Frankie Knuckels. Platenmaatschappijen hadden afscheid genomen van disco, er werden geen platen meer gemaakt en in clubs werd disco zo goed als niet meer gedraaid. Nicholls besloot daarom de oude platen te manipuleren door middel van drumcomputers en mixers. De beats werden strakker, de muziek leek wat eentoniger en er ontstond een stijl waarbij de platen in elkaar gemixt werden. Zo goed dat het moeilijk te onderscheiden was wanneer de ene plaat ophield en de andere startte.

DJ boeken in Coevorden

Welke muziek draait een DJ?

Soms kan het inhuren van een DJ betekenen dat je voor een bepaald muziekgenre kiest. Wanneer je gebruikmaakt van mijn diensten is dat niet zo. Ik beschik over ruime kennis van vele soorten muziek. Ik kan dus alles voor je draaien! 

Vertel mij wat je wilt horen en waar je absoluut niet van houdt. Dat is genoeg voor mij om een knalfeest te verzorgen! Ik draai werkelijk alles; van top 40 tot heuse klassiekers. Genoeg redenen om mij in te huren als DJ in Coevorden en omstreken!

Over Douwe Hoekstra

Wil jij een DJ in Coevorden inhuren voor een feest of evenement? Mijn naam is Douwe Hoekstra, ik ben DJ en entertainer. Je kunt mij zien als een allround DJ, ik draai namelijk veel verschillende muziekstijlen zoals dance, R&B, Après Ski en andere feestmuziek. Ik hou ervan om mensen te entertainen, ik zie ze graag uit hun dak gaan op de dansvloer. Je kunt mij inhuren voor allerlei evenementen, van kleine tuinfeesten tot grote festivals.

Hoe werkt het?

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we samen alle belangrijke punten met betrekking tot het feest. Wanneer je mij boekt als DJ ben ik verantwoordelijk voor het draaien van de muziek die jij wilt horen. Maar ik denk ook graag mee over de andere aspecten van het feest. Ik heb veel ervaring en deze kennis deel ik graag met je! Daarnaast bespreken we aankleding, de visuals en andere details voor de betreffende dag. Samen zorgen we voor een complete voorbereiding van het feest.

Actief in heel Drenthe

Ik ben als DJ actief in de hele provincie Drenthe. Zo ben ik actief als:

Zoek je een DJ in de provincie Overijssel, ook dan help ik je graag verder.

Huur mij in als professionele DJ voor je feest in Coevorden

Ik hou wel van een feestje! Ieder feest en festival maak ik als DJ in Coevorden tot een groot succes. Ik zorg ervoor dat de sfeer perfect blijft en iedereen de tijd van zijn leven heeft. Ik bezorg jou een geslaagd feest!

Wil je meer weten over mijn diensten of mij inschakelen als DJ voor jouw feest of festival in Coevorden? Wat ontzettend leuk! Laten we snel kennismaken en beginnen aan de organisatie van een fantastisch feest. Ik heb er zin in!

Ik kijk er naar uit om kennis te maken en samen de wensen voor het feest door te nemen. Ik ben bereikbaar per telefoon (0523 – 851 111) of e-mail (douwe@douwehoekstra.com). Ook kun je contact opnemen via het contactformulier.

Deel deze pagina