DJ boeken voor een bedrijfsfeest; waar moet je op letten?

Wil je een DJ boeken voor een bedrijfsfeest? De sfeer van elk feest wordt voor een groot bepaald door de muziek. Op een bedrijfsfeest hoort daarom goede muziek. Natuurlijk zou je kunnen kiezen voor een band, maar een DJ is de beste keus voor dit soort feesten. Een goede allround DJ kan namelijk veel verschillende stijlen muziek draaien. Zo wordt aan de smaak voldaan van alle collega´s van het bedrijf. Bovendien is een goede DJ in staat om iedereen op de dansvloer te krijgen. 

Maar waar vind je een goede DJ en waar moet je op letten als je een DJ wilt boeken voor een bedrijfsfeest? In dit blog lees je er alles over.

De sfeer wordt bepaald door de muziekkeus van de DJ

Als je een DJ gaat boeken voor een bedrijfsfeest, dan is het belangrijk om te weten wat voor soort muziekstijlen de DJ draait. Voor een bedrijfsfeest wil je een allround DJ hebben. Een allround DJ kan in meerdere stijlen muziek draaien zoals Dance, R&B en Top-40 muziek. Waar je eigenlijk naar op zoek bent is een feest-DJ. Het is in ieder geval belangrijk dat de medewerkers van het bedrijf in een feestelijke stemming komen. 

Als je het feest organiseert, dan kun je daarom het best kijken naar de smaak en leeftijd van de medewerkers. Gaat het om een bedrijf met jonge medewerkers of werken er vooral oudere medewerkers? De DJ zal zijn muziekstijl aan kunnen passen aan de smaak van de medewerkers. Dan ontstaat er echt een goede sfeer op het feest.

DJ BOEKEN VOOR EEN BEDRIJFSFEEST; WAAR MOET JE OP LETTEN?​

Wat je zeker wilt ontlopen

Er zijn ook deejays die vooral creatief bezig willen zijn, ze passen hun stijl niet aan het publiek aan, maar draaien vooral voor zichzelf. Natuurlijk is hier ook een markt voor, maar ze zijn niet geschikt voor een bedrijfsfeest. Deze deejays letten niet op de sfeer op de dansvloer en verzoeknummers draaien dat is er al helemaal niet bij. Een Dj die geschikt is voor een bedrijfsfeest houdt van inspraak, connectie met het publiek is alles voor hem of haar.  

DJ BOEKEN VOOR EEN BEDRIJFSFEEST; WAAR MOET JE OP LETTEN?​

Hoe kun je een DJ voor een bedrijfsfeest boeken?

Als je op zoek gaat naar een DJ, dan zul je al snel zien dat er op het internet veel aanbod is. Het wordt daardoor al snel een geval van door de bomen het bos niet meer zien. Het best kun je daarom een persoonlijke website van de DJ bezoeken, geen standaard boekingssites voor verschillende deejays. 

Een DJ die een eigen website heeft neemt zijn of haar werk serieus. Bovendien kun je vaak op de website een goed idee krijgen van het persoon achter de DJ en de muziekstijlen waarin hij of zij draait.

Waar moet je nog meer opletten?

Bij het boeken is het heel belangrijk dat de DJ jouw als klant serieus neemt. Hoe verloopt het contact? Krijg je een bevestiging van de boeking? Stelt de DJ vragen over het feest? Vraagt de DJ naar details? Door hierop te letten weet je vrij zeker of je met een professionele en betrouwbare DJ te maken hebt. Ook is het belangrijk om prijsafspraken te maken en om na te vragen hoe het zit met de apparatuur. Veel deejays zorgen voor hun eigen apparatuur, maar lang niet allemaal.

Hoe werkt het?

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we samen alle belangrijke punten met betrekking tot het feest. Wanneer je mij boekt als DJ ben ik verantwoordelijk voor het draaien van de muziek die jij wilt horen. Maar ik denk ook graag mee over de andere aspecten van het feest. Ik heb veel ervaring en deze kennis deel ik graag met je! Daarnaast bespreken we aankleding, de visuals en andere details voor de betreffende dag. Samen zorgen we voor een complete voorbereiding van het feest.

DJ voor kleine feestjes

Wil je meer weten over mijn diensten of mij inschakelen als DJ?

Je boekt mij als allround DJ:

Wat ontzettend leuk! Laten we snel kennismaken en beginnen aan de organisatie van een fantastisch feest. Ik heb er zin in!

Ik kijk er naar uit om kennis te maken en samen de wensen voor het feest door te nemen. Ik ben bereikbaar per telefoon (0523 – 851 111) of e-mail (douwe@douwehoekstra.com). Ook kun je contact opnemen via het contactformulier.

Deel deze pagina