Wanneer moet je een trouwambtenaar regelen?

Wanneer moet je een trouwambtenaar regelen? Er zijn veel mensen die zich dit afvragen als ze van plan zijn om te gaan trouwen. Daarnaast is het een waar gesprekstopic tussen mensen wie hun trouwambtenaar gaat worden. Dit is ook logisch, de trouwdag is de mooiste dag van je leven, dus je wilt dat deze perfect verloopt. De trouwambtenaar maakt een zeer belangrijk deel uit van deze dag, daarom wil je wel dat je een goede klik hebt met hem of haar.

Veel mensen die gaan trouwen zijn dan ook op zoek naar een leuke en goede trouwambtenaar. De datum, de locatie, de fotograaf en de jurk; alles wordt lang van de voren besproken en aangeschaft. Hoe zit dat met de trouwambtenaar, hoe lang van tevoren moet je die regelen?

Moet je een trouwambtenaar zo snel mogelijk bespreken?

Als jullie gaan trouwen, dan wordt het huwelijk voltrokken door een trouwambtenaar. Als het jullie niet uitmaakt wie jullie trouwt, dan kun je gewoon door de gemeente een ambtenaar laten toewijzen. Steeds meer mensen kiezen er echter voor om bewust voor een bepaalde trouwambtenaar te kiezen. Dat kun je doen door het te bespreken via jouw contactpersoon van de gemeente, er kan dan onmiddellijk gekeken of hij of zij nog vrij is op jullie trouwdag. Je zou echter ook kunnen kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar of een familielid of vriend zou zelfs BABS voor één dag kunnen worden. Niet alle gemeentes werken hier echter aan mee.

Heb je een voorkeur voor een bepaalde trouwambtenaar, dan kun je hem of haar het best zo spoedig mogelijk vastleggen voor jullie trouwdag. Vaak komt het erop neer dat je een trouwambtenaar al een jaar van tevoren moet boeken. Dit is meestal wel afhankelijk van het jaargetijde. De meeste stellen willen trouwen in de lente of zomer, in andere jaargetijden is het minder druk dus hebben de trouwambtenaren meer ruimte vrij.

Lees ook: wie mag trouwambtenaar zijn?

Moet je een trouwambtenaar zo snel mogelijk bespreken?

De vraag ‘wanneer moet je een trouwambtenaar regelen’ is dus vrij logisch. Het is belangrijk om een trouwambtenaar op tijd te boeken. Deze tips kunnen je helpen om er op tijd bij te zijn:

Tip 1: Verdiep je ruim van te voren in verschillende trouwambtenaren

Vaak hebben mensen geen idee dat je kunt kiezen uit verschillende trouwambtenaren en hoe het precies werkt. Als je gaat trouwen, dan kun je het best zoveel mogelijk informatie vergaren. Wie zijn de trouwambtenaren in jouw gemeente? Of wil je liever kiezen voor een goede zelfstandige trouwambtenaar?

Tip 2: Neem een optie voordat je in gesprek gaat

Denk je een leuke trouwambtenaar gevonden te hebben? Je weet pas of er een klik is als jullie elkaar gesproken hebben. Het kan echter zo zijn dat jullie datum besproken wordt voordat het gesprek tussen jullie plaatsgevonden heeft. Vraag daarom of het mogelijk is om een optie op de trouwambtenaar te nemen voor die dag.

Tip 3: Maak afspraken en deel je wensen met de trouwambtenaar

In het gesprek is het belangrijk dat jullie alle wensen goed kunnen aangeven. Daarnaast moeten er natuurlijk afspraken gemaakt worden. De datum van het huwelijk zal tijdens dit gesprek waarschijnlijk wel bekend zijn, maar het exacte tijdstip misschien niet. Laat je trouwambtenaar op tijd weten als je het definitieve draaiboek van de huwelijksdag hebt.

Wanneer moet je een BABS regelen?

Hebben jullie de trouwdag bepaald en willen jullie een bepaalde trouwambtenaar hebben? Wacht dan niet te lang en leg hem of haar dan zo spoedig mogelijk vast. Maakt het jullie niet uit wie jullie trouwt bij de gemeente? Dan hoef je eigenlijk niets te regelen, de gemeente zal jullie dan een trouwambtenaar toewijzen.

WANNEER MOET JE EEN TROUWAMBTENAAR REGELEN?​

Over Douwe Hoekstra

Zijn jullie op zoek naar een leuke, spontane trouwambtenaar? Mijn naam is Douwe Hoekstra, ik ben DJ, entertainer, voice over, presentator en sinds 2019 officieel zelfstandig trouwambtenaar! Om een goede trouwambtenaar te zijn is het belangrijk om jullie goed te leren kennen. Daarom zal ik eerst een uitgebreid gesprek met jullie aangaan waarin ik jullie het hemd van het lijf zal vragen. Ik wil namelijk alles van jullie weten. 

Hierdoor kan ik voor een onvergetelijke toespraak zorgen tijdens het voltrekken van het huwelijk. Natuurlijk kunnen jullie ook al jullie wensen kenbaar maken tijdens dit gesprek. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat jullie wensen vervuld worden, het moet ten slotte jullie mooiste dag worden.

Trouwambtenaar inschakelen?

Ik maak graag kennis met jullie. Samen nemen wij de planning van jullie mooiste dag door. Ook probeer ik zoveel mogelijk over jullie te weten te komen. Ik zal vragen stellen over jullie ontmoeting, jullie relatie en de toekomst. Op deze manier kan ik de ceremonie zo persoonlijk mogelijk maken voor jullie en alle gasten.

Op zoek naar een trouwambtenaar of BABS in Drenthe? Bel mij gerust voor vragen of het maken van een afspraak. Ik ben bereikbaar per telefoon (0523 – 851 111) of e-mail (douwe@douwehoekstra.com). Ook kun je contact opnemen via het contactformulier.

Deel deze pagina