5 Redenen om je eigen trouwambtenaar te kiezen

Komt de grote dag eraan? Zijn jullie van plan om binnenkort te gaan trouwen? Jullie zullen dan veel zaken moeten regelen en keuzes moeten maken. Misschien heb je wel eens gehoord dat je jouw eigen trouwambtenaar mag kiezen? Steeds meer stellen doen dit. Maar wat zijn hier de voordelen van? In dit artikel krijg je 5 redenen om je eigen trouwambtenaar te kiezen.

5 Redenen om je eigen trouwambtenaar te kiezen

Het kiezen van een eigen trouwambtenaar biedt veel voordelen. Deze voordelen zijn:

1: Je bent niet afhankelijk van de gemeente

Trouwambtenaren werden voorheen alleen door de gemeente aangewezen. Je was daarom afhankelijk van de gemeente waar je trouwde en de ambtenaren die daar in dienst waren. Natuurlijk ga je in gesprek met de aangewezen ambtenaar, maar je had er geen keus in. Tegenwoordig mag je ook kiezen voor een bepaalde ambtenaar van de gemeente, maar er moet maar net iemand zijn die jullie leuk vinden.

2: Je weet wie je krijgt

Door zelf een trouwambtenaar te kiezen heb je hand in wie jullie trouwt. De trouwceremonie is misschien wel het belangrijkste moment van de dag. Het is daarom erg fijn als je zelf kunt bepalen wie die ceremonie leidt.

3: Je kunt zelf bepalen of er een klik is​

Het kan zijn dat je een goede zelfstandig trouwambtenaar kent, omdat je die eerder hebt meegemaakt op een bruiloft. In de meeste gevallen is het echter zo dat je zelf op zoek zult moeten gaan. Het best kun je daarom meerdere trouwambtenaren benaderen om te zien of er een klik is tussen jullie. Een goede klik tussen jullie en de trouwambtenaar is heel belangrijk.

5 REDENEN OM JE EIGEN TROUWAMBTENAAR TE KIEZEN​

4: De zelfstandig trouwambtenaar neemt meer tijd voor jullie ​

Om een goede ceremonie te kunnen leiden zal iedere trouwambtenaar een gesprek met jullie aangaan. Een zelfstandig trouwambtenaar neemt daar uitgebreid de tijd voor. Hij of zij wil een mooi persoonlijk verhaal vertellen en jullie heel goed leren kennen. Het komt vaak voor dat een ambtenaar van de gemeente daar minder tijd aan besteed.

5: De trouwambtenaar is er alleen voor jullie

Ga je toch gewoon voor een trouwambtenaar van de gemeente? Dan zal hij of zij veel minder tijd voor jullie hebben. De kans is groot dat deze trouwambtenaar die dag meerdere stellen in het echt verbindt. Een trouwambtenaar die je zelf kiest zal de hele dag aan jullie besteden. Zijn of haar focus is op jullie gericht. Je weet daardoor zeker dat de ceremonie persoonlijk wordt en dat de ambtenaar aandacht voor jullie heeft.

5 REDENEN OM JE EIGEN TROUWAMBTENAAR TE KIEZEN​

Over Douwe Hoekstra

Gaan jullie binnenkort trouwen en wil je een andere trouwambtenaar dan van de gemeente? Mijn naam is Douwe Hoekstra, ik ben zelfstandig trouwambtenaar, ceremoniespreker en entertainer. Zo treed ik bijvoorbeeld ook op als DJ en presentator.

Ik kan jullie daarom voor een hoop zaken tijdens het huwelijk van dienst zijn. Niet alleen kan ik als trouwambtenaar fungeren, ik kan jullie bijstaan op het huwelijksfeest, als ceremoniespreker of DJ/presentator!

Zelfstandig trouwambtenaar inschakelen

Als je van mijn diensten gebruik wilt maken, dan ga ik natuurlijk eerst uitgebreid in gesprek met jullie. Ik wil jullie namelijk heel goed leren kennen. We doen dit tijdens een persoonlijke ontmoeting. Ik zal jullie een hoop vragen stellen, maar jullie kunnen natuurlijk ook al jullie wensen kenbaar maken. Het is ten slotte jullie dag, dus ik wil graag aan al jullie wensen voldoen.

 

Op deze manier kan ik de ceremonie zo persoonlijk mogelijk maken voor jullie en alle gasten.

Op zoek naar een trouwambtenaar of BABS? Bel mij gerust voor vragen of het maken van een afspraak. Ik ben bereikbaar per telefoon (0523 – 851 111) of e-mail (douwe@douwehoekstra.com). Ook kun je contact opnemen via het contactformulier.

Deel deze pagina