Trouwambtenaar of BABS Meppel

Op zoek naar een trouwambtenaar of BABS in Meppel? Je hebt dan heel veel keus, want je hoeft niet automatisch te kiezen voor een trouwambtenaar van de gemeente Meppel. Het is namelijk ook mogelijk om zelf een trouwambtenaar uit te kiezen. Tegenwoordig bieden veel zelfstandige trouwambtenaren hun diensten aan. Zij doen dit voor hun beroep en omdat ze graag mensen gelukkig maken. De kans is daarom ook groot dat de zelfstandige trouwambtenaren hun werk een stuk gepassioneerder uitvoeren dan ambtenaren van de gemeente die daartoe worden aangewezen.

In dit artikel kun je lezen waarom je het best kunt kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar en wie de leukste trouwambtenaar van de regio is.

Wat is een BABS?

De afkorting BABS betekent: Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Normaal gesproken wordt een trouwambtenaar aan jullie toegewezen door de gemeente. Er bestaan echter ook zelfstandige trouwambtenaren. Zij zijn niet in dienst van de gemeente, daarom mogen ze in iedere gemeente als trouwambtenaar mensen in het echt met elkaar verbinden. Om zelfstandig trouwambtenaar of BABS te worden, moet hij of zij naar de rechtbank om een eed af te leggen.

Er bestaat zelfs een mogelijkheid om BABS voor één dag te worden. Daardoor kan iedereen de trouwambtenaar zijn op een bruiloft. Je zou daarom kunnen vragen aan één van jullie ouders, familieleden of vrienden om jullie te trouwen. Degene zal dan een eed moeten afleggen en hij of zij krijgt een korte cursus. Niet iedere gemeente werkt hier echter aan mee.

Wat zijn de voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar?

Om te trouwen heb je een trouwambtenaar nodig, hij of zij is de enige die dat volgens de wet mag doen. Zelfs als je voor de kerk wilt trouwen, dan zul je eerst voor de wet getrouwd moeten zijn. Jullie zullen daarom op zoek moeten gaan naar een trouwambtenaar. 

Daarbij kun je kiezen voor een ambtenaar van de gemeente of een zelfstandig trouwambtenaar. Hij of zij wordt ook wel een BABS genoemd (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand). Voor jullie eigen trouwambtenaar kiezen heeft enkele voordelen. Deze voordelen zijn:

  • Je kunt de zelfstandig trouwambtenaar zelf uitkiezen;
  • Je hebt voldoende kans en tijd om de juiste te zoeken;
  • Je kunt zelf bepalen of er een klik is;
  • De zelfstandig trouwambtenaar doet dit voor zijn of haar beroep. Hij of zij zal daarom goed werk leveren;
  • De zelfstandig trouwambtenaar is er op jullie dag helemaal voor jullie. Voor een ambtenaar van de gemeente is het helaas vaak lopende band werk.
Trouwambtenaar of BABS Meppel
Trouwambtenaar of BABS Meppel

Over Douwe Hoekstra

Ik ben Douwe Hoekstra, de zelfstandig trouwambtenaar die jullie bruiloft graag bijzonder maakt. Gespecialiseerd in het creëren van een persoonlijke ceremonie, luister ik naar jullie wensen.

Waar een trouwambtenaar van de gemeente vaak weinig tijd heeft, neem ik alle tijd om jullie beter te leren kennen. Ik vraag jullie het hemd van het lijf om een persoonlijk verhaal op te kunnen stellen.

Het belangrijkste vind ik dat het gevoel aan jullie kant goed is. Een goede klik is essentieel voor jullie perfecte trouwdag.

Hoe werkt het?

Of het nu gaat om een huwelijk in Overijssel of Amsterdam, het begint met een persoonlijke ontmoeting. In een kennismakingsgesprek leren we elkaar kennen. We bespreken alle wensen die er zijn en ook vooral wat jullie niet willen. Het is immers jullie dag en dat houd ik zo. We bespreken de inhoud van de ceremonie, van de planning tot aan details als de ringen. Hier pas ik mijn verhaal op aan. Ik schrijf een persoonlijk verhaal dat draait om jullie en jullie liefde.

Actief in heel Drenthe

Kiezen jullie voor mij als trouwambtenaar in Meppel?

Ik maak graag kennis met jullie. Samen nemen wij de planning van jullie mooiste dag door. Ook probeer ik zoveel mogelijk over jullie te weten te komen. Ik zal vragen stellen over jullie ontmoeting, jullie relatie en de toekomst. Op deze manier kan ik de ceremonie zo persoonlijk mogelijk maken voor jullie en alle gasten.

Op zoek naar een trouwambtenaar of BABS in Drenthe? Bel mij gerust voor vragen of het maken van een afspraak. Ik ben bereikbaar per telefoon (0523 – 851 111) of e-mail (douwe@douwehoekstra.com). Ook kun je contact opnemen via het contactformulier.

Deel deze pagina