Op zoek naar een DJ voor een schoolfeest? Hier moet je op letten!

Muziek hoort op elk feest! Wil jij een DJ voor een schoolfeest inhuren? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Je wilt immers wel dat het een knallend feest wordt en dat de scholieren het naar hun zin hebben. In dit artikel kun je daarom lezen waar je op moet letten bij het boeken van een DJ.

Een DJ voor een schoolfeest moet allround zijn

Er bestaan veel soorten deejays. Dat komt omdat er enorm veel muziekstijlen bestaan. Bands en artiesten spelen muziek in hun eigen stijl, deejays draaien in een bepaalde muziekstijl. Sommige deejays draaien één of slechts enkele muziekstijlen. Zij zullen daarom uitsluitend uitgenodigd worden om te komen draaien op festivals, tijdens een concert of in clubs. Hier komen fans van de DJ of de bepaalde muziekstijl op af.

Op een school zit echter een grote verzameling van individuen. Zij hebben allemaal een eigen smaak, ook op gebied van muziek. De DJ moet daarom allround zijn om ervoor te zorgen dat een ieder de muziek hoort die hij of zij leuk vindt. Een allround DJ richt zich niet op één stijl, maar kan allerlei verschillende stijlen draaien zoals R&B, Top-40 en dance.

Op zoek naar een DJ voor een schoolfeest? Hier moet je op letten!

De DJ moet zich aan het publiek kunnen aanpassen

Een schoolfeest kan voor leerlingen van allerlei leeftijden worden gegeven. Een kind van 8 luistert naar hele andere muziek dan een leerling van 16. De DJ zal hier op in moeten kunnen spelen. Helaas bestaan er veel deejays die vooral met zichzelf bezig zijn en minder voor hun publiek draaien.

Het is daarom verstandig om goed met de DJ af te spreken om wat voor schoolfeest het gaat en wat voor muziek het best gedraaid kan worden. Een goede DJ zal zelf met ideeën komen en met jou meedenken. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de DJ goed met een jeugdig publiek kan omgaan.

De sfeer wordt bepaald door de muziek

Wat voor muziek willen de leerlingen horen? Zoals je al eerder in dit artikel hebt kunnen lezen, luisteren jonge kinderen naar hele andere muziek dan tieners. De muziekkeus wordt daarom vooral bepaald door de leeftijd. Voor jongere kinderen kun je het best kiezen voor populaire muziek zoals Top-40 muziek.

In hun tienerjaren gaan de leerlingen veel meer hun eigen smaak ontdekken. De Top-40 muziekstijl kun je daarom aanvullen met R&B, rock en dance. De meeste leerlingen zullen dan op het feest hun favoriete muziek voorbij horen komen.

Op zoek naar een DJ voor een schoolfeest? Hier moet je op letten!

Welke muziek draait een DJ?

Ben jij op zoek naar een DJ voor een schoolfeest? Mijn naam is Douwe Hoekstra, ik ben DJ, entertainer, presentator, Voice Over, stemacteur en sinds enige tijd ook zelfstandig trouwambtenaar.

Je kunt mij inhuren als DJ voor allerlei soorten feesten, ik ben dan ook een allround DJ. Ik vind het heel leuk om op kleine feestjes te draaien. Het nauwe contact met mensen staat mij erg aan, bovendien vind ik het mooi om met een kleine groep mensen een geweldig feest te bouwen.

Hoe werkt het?

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we samen alle belangrijke punten met betrekking tot het feest. Wanneer je mij boekt als DJ ben ik verantwoordelijk voor het draaien van de muziek die jij wilt horen. Maar ik denk ook graag mee over de andere aspecten van het feest. Ik heb veel ervaring en deze kennis deel ik graag met je! Daarnaast bespreken we aankleding, de visuals en andere details voor de betreffende dag. Samen zorgen we voor een complete voorbereiding van het feest.

DJ voor kleine feestjes

Wil je meer weten over mijn diensten of mij inschakelen als DJ?

Je boekt mij als allround DJ:

Wat ontzettend leuk! Laten we snel kennismaken en beginnen aan de organisatie van een fantastisch feest. Ik heb er zin in!

Ik kijk er naar uit om kennis te maken en samen de wensen voor het feest door te nemen. Ik ben bereikbaar per telefoon (0523 – 851 111) of e-mail (douwe@douwehoekstra.com). Ook kun je contact opnemen via het contactformulier.

Deel deze pagina